Energie Challenges Drenthe 2014/2015

Op maandag, 22 juni 2015.

12 juni was dan eindelijk de Finale van de Energy Challenges Drenthe 2014-2015. Bij binnenkomst in de zaal kwam de energie al op je af! Alle scholen kregen een eigen marktkraam die ze mochten inrichten met eigengemaakte spullen. Op deze manier konden ze aan de jury, gasten en aan elkaar laten zien hoe zij campagne hebben gevoerd. En wat hebben de Energizers dit goed gedaan! De kraampjes zagen er ontzettend aantrekkelijk uit, alles kwam voorbij. Van raps tot blikgooien met gloeilampen en van een zelfgemaakt spinnewiel dat energie opwekt tot energie besparende tips. Alle Energizers hebben ontzettend hun best gedaan om deze Finale een spektakel te laten worden! Raynaud Ritsma had de eer om gastspreker te zijn, en samen met zijn band Vangrail bracht hij nog meer energie in deze Finale. Het was een geslaagde Finale!

Voor meer informatie en de nieuwsbrief over dit project klik hier

Asbestdaken verboden in 2024!

Op maandag, 22 juni 2015.

Vanaf 2024 zijn asbestdaken in Nederland verboden. Dit betekent dat eigenaren van gebouwen met asbesthoudende dakbedekking deze voor die tijd moeten verwijderen. De ministerraad heeft hiermee ingestemd, op voorstel van staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur en Milieu). Het verbod beschermt mens en milieu tegen de gezondheidsrisico's die blootstelling aan asbest met zich mee kan brengen. Asbestdaken verweren in de buitenlucht waardoor asbestvezels kunnen vrijkomen. Het inademen daarvan kan schadelijk zijn voor de gezondheid van mensen.

Het verbod beperkt zich tot het asbesthoudend materiaal dat in contact staat met de buitenlucht, bijvoorbeeld in golfplaten en dakleien. Ruim driekwart van deze asbestdaken is te vinden in de agrarische sector.

Eigenaren van asbestdaken zijn zelf verantwoordelijk voor het verwijderen van asbest. Er komt hiervoor per 1 januari 2016 een subsidieregeling. Hiervoor is minimaal €75 miljoen beschikbaar.

Asbest in gebouwen, zoals asbesthoudend dakbeschot of isolatiemateriaal dat onder de dakbedekking zit, wordt niet verboden. Het verwijderen van asbest moet zorgvuldig gebeuren. Er geldt een plicht om gebouwen die zijn gebouwd voor 1994 te inventariseren op asbest, voorafgaand aan een verbouwing of sloop.

Bron: Rijksoverheid

Syplon nodigt u uit op de Bedrijven Contact Dagen Drenthe

Op woensdag, 18 maart 2015.

Op 14 en 15 april wordt in de TT Hall Assen voor de 26ste keer de Bedrijven Contact Dagen Drenthe gehouden. Ook dit jaar is Syplon bouwmanagement & huisvestingsadvies aanwezig.

De beurs telt dit jaar ruim 300 standhouders en presenteert een inspirerend beursprogramma. Oftewel de ideale gelegenheid om zaken te doen, nieuwe mensen en bedrijven te leren kennen en ideeën op te doen.

Onze directeur Alexander Bleker nodigt u van harte uit voor een bezoek aan onze stand (264) en informeert u graag over nieuwbouw, onderhoud & beheer, binnenklimaat en energie.

Zo heeft Syplon zich in het afgelopen jaar bezig gehouden met het uitvoeren van:

 • onderhoudsinspecties voor 200 gebouwen
 • energiediensten voor 175 gebouwen
 • onderhoudsadvies & begeleiding voor 100 gebouwen
 • renovatie-/nieuwbouwadvies & begeleiding voor 20 gebouwen
 • binnenklimaatonderzoek & -verbetering voor 6 gebouwen

De stand vindt u aan het buitenpad nabij het standhoudersrestaurant.

Gratis toegangskaarten kunt u downloaden via de onderstaande link.

http://www.bcdd.nl/relatiekaart/2115/Syplon_bv

Graag tot ziens op 14 of 15 april 2015!

Openingstijden
Dinsdag 14 april van 14.00 - 22.00 uur
Woensdag 15 april van 12.00 - 22.00 uur

Bezoekadres
TT Hall Assen
De Haar 11 Assen

Brandweer in Drenthe voorzien van Syplon meerjaren onderhoudsplannen.

Op donderdag, 23 oktober 2014.

Met de meerjaren onderhoudsplannen heeft onze opdrachtgever de Veiligheidsregio Drenthe (VRD) voor alle acht brandweerlocaties in de provincie Drenthe, inzicht gekregen in de onderhoudskosten op lange termijn. Tevens is het contractonderhoud, correctief (dagelijks) onderhoud, planmatig regulier onderhoud en vervangingsinvesteringen inzichtelijk gemaakt.

Klik hier voor meer informatie

Bezoek Syplon tijdens de Noordelijke Promotiedagen

Op maandag, 13 oktober 2014.

Op 5 en 6 november is Syplon aanwezig op de Noordelijke Promotiedagen in Groningen. Deze beurs is een netwerk van bedrijven uit de noordelijke provincies, actief in allerlei verschillende vakgebieden. Met 550 deelnemers en 25.000 bezoekers behoort de Promotiedagen tot de grootste zakelijke evenementen van Nederland.

Wij nodigen u van harte uit voor een bezoek aan onze gezamenlijke stand van de VBNO (nr. 6200) waar wij graag met u van gedachten wisselen over nieuwbouw, onderhoud, beheer en energie. U kunt tevens kennis maken met de andere bedrijfstakken die verzameld zijn in de stand. Dit alles natuurlijk onder het genot van een hapje en een drankje.

Middels onderstaande link kunt u uw gratis bezoekerskaart aanvragen.

Nieuwbouw Aldi Assen is gestart

Op maandag, 14 juli 2014.

Aan de Groningerstraat in Assen is in 2003 het eerste Aldi-filiaal in Nederland volledig volgens het Duitse concept gebouwd. Nu 10 jaren later zal het pand alweer worden gesloopt, om plaats te maken voor het eerste Aldi-filiaal in het noorden van Nederland gebouwd volgens het Neu Konzept. (Lees hier meer over dit project)

Tijdelijke filiaal:
Gedurende de bouwperiode kunnen bezoekers hun boodschappen doen bij het tijdelijke Aldi filiaal dat gevestigd is in het voormalige Formido gebouw.

  

Twee nieuw Aldi filialen openen hun deuren

Op maandag, 14 juli 2014.

Sinds 2002 is Syplon voor Aldi Drachten B.V. een vaste partij voor het afbouwen van winkelinrichtingen in het noorden van Nederland. Afgelopen weken is hard gewerkt aan twee nieuwe Aldi filialen die vorige week beide officieel zijn geopend:

Aldi Veendam:

Aldi Zuidhorn:

Tien lokalen opgeleverd in één week

Op dinsdag, 10 juni 2014.

In de meivakantie zijn tien lokalen van de Dom Helder Camaraschool in Groningen volgens het ‘Fris & Duurzaam’ concept voorzien van een beter binnenklimaat. Het geheel is gerealiseerd door het toepassen van het Scholenconcept van Klimaatgroep Holland en het plaatsen van LED-verlichting van ReLighted. Door deze maatregelen is niet alleen het comfort in het gebouw verbeterd, maar zullen ook de prestaties van de leerlingen verbeteren.

Lees hier meer over het project ‘Fris & Duurzaam’.

 

Met Syplon bent u goedkoper uit

De werkzaamheden die Syplon verricht, verdienen zichzelf terug. Door goede voorbereiding en duidelijke communicatie met uitvoerende partijen komt meerwerk niet voor. Van idee tot beheer zorgen wij voor betrouwbare, beheersbare en betaalbare gebouwen!

 • Bouw- en exploitatiekosten worden door ons lager omdat wij de juiste uitvoerende partijen kiezen en aan hun opdracht houden.
 • U betaalt alleen voor wat u krijgt. Wij bewaken dat uitvoerende partijen geen meerwerk in rekening brengen.
 • Wij houden bij het ontwerp rekening met onderhoud en beheer. En met logistieke zaken als parkeer- en laad- en losplekken.
 • Wij geven niet alleen advies maar begeleiden ook de uitvoer van uw bouwprojecten en het onderhoud en beheer van uw gebouw.
 • Wij zijn volledig onafhankelijk. Wij kiezen uitvoerende partijen die passen bij uw wensen en budget.
 • Onze klanten zijn erg trouw. Met sommigen werken wij al vanaf 1987 plezierig samen.
 • U heeft bij ons een vaste contactpersoon. Die volledig op de hoogte is van uw zaken.