Het Willem Lodewijk Gymnasium bespaart 80%

Op dinsdag, 03 mei 2016.

Het Willem Lodewijk Gymnasium in Groningen nam al jarenlang bij dezelfde leverancier elektriciteit en gas af. Dan mag je er toch van uitgaan dat als het leveringscontract afloopt, de huidige leverancier een nieuw scherp verlengingstarief voorstelt. Maar na een snelle doorberekening van adviesbureau Syplon, blijkt dat het verlengingsvoorstel veel duurder is dan de actuele marktprijzen.

Klik hier voor meer informatie

Uitnodiging Bedrijven Contact Dagen Drenthe

Op vrijdag, 11 maart 2016.

Op dinsdag 5 en woensdag 6 april worden in de TT-Hall Assen voor de 27ste keer de Bedrijven Contact Dagen Drenthe gehouden.

Wij verwelkomen u graag in onze stand (129), waar wij u alles kunnen vertellen over:

 • onderhoudsinspecties
 • energiediensten
 • onderhoudsadvies & begeleiding
 • renovatie-/nieuwbouwadvies & begeleiding
 • binnenklimaatonderzoek & -verbetering
 • haalbaarheidsonderzoek zonnepanelen

De beurs telt dit jaar ruim 350 standhouders en presenteert een inspirerend beurs-programma. Oftewel de ideale gelegenheid om zaken te doen, nieuwe mensen en bedrijven te leren kennen en ideeën op te doen.

U kunt uw gratis toegangskaarten downloaden door te klikken op onderstaande afbeelding:

Graag tot ziens op 5 of 6 april 2016! U vindt ons bij standnummer 129

Openingstijden: Dinsdag 5 april van 14.00 - 22.00 uur & Woensdag 6 april van 12.00 - 22.00 uur

Bezoekadres: TT Hall Assen De Haar 11 9405 TE Assen

Voor de plattegrond klik hier

 

De ideale tijd voor een thermische scan

Op donderdag, 21 januari 2016.

De winter is hét ideale seizoen om een thermische gevel- en dakscan uit te laten voeren. Het verschil tussen de binnen- en buitentemperatuur is nu het grootst. Hierdoor zijn via een infrarood camera eventuele koudebruggen, warmtelekken en verstoringen in de isolatie goed op te sporen. Tevens kan met een thermische scan gecontroleerd worden of zonnepanelen nog voldoende energie opwekken. Ook kunnen verwarmingssystemen, zoals de vloerverwarming, gecontroleerd worden op een juiste werking.

Werkwijze

Onze inspecteur gaat op locatie met een infrarood camera het gebouw scannen. De warmte-uitstraling van het gebouw zorgt voor een elektromagnetische straling. Deze straling wordt omgezet in verschillende kleuren. Hierbij geven donkere kleuren (zwart, blauw, paars) de onderdelen aan die relatief koud zijn. De kleuren rood, geel en wit geven de oppervlaktes aan die (te) warm zijn. Alle gegevens worden vervolgens opgenomen in een rapportage, met hierin onze bevindingen, aanbevelingen en conclusie.

Voordelen

 • Snel inzicht
 • Grote oppervlaktes mogelijk
 • Geen breekwerk
 • Lagere energiekosten
 • Oplossen koudeklachten

Ook geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Bezoek Syplon tijdens de Promotiedagen Noord-Nederland

Op donderdag, 08 oktober 2015.

Op 3 en 4 november worden de Promotiedagen voor het bedrijfsleven Noord-Nederland in MartiniPlaza Groningen gehouden. Syplon bouwmanagement & huisvestingsadvies is dit jaar aanwezig met een eigen stand.

Wij nodigen u van harte uit voor een bezoek aan onze stand. Onder het genot van een hapje en drankje informeren wij u graag over alle ontwikkelingen op het gebied van nieuwbouw, onderhoud & beheer, binnenklimaat en energie.

Het afgelopen jaar heeft Syplon zich bezig gehouden met het uitvoeren van:

 • onderhoudsinspecties voor 200 gebouwen
 • energiediensten voor 175 gebouwen
 • onderhoudsadvies & begeleiding voor 100 gebouwen
 • renovatie-/nieuwbouwadvies & begeleiding voor 20 gebouwen
 • binnenklimaatonderzoek & -verbetering voor 6 gebouwen

Gratis toegangskaarten kunt u downloaden door te klikken op onderstaande afbeelding:

Onze stand (6190) vindt u in Expo 1 nabij het restaurant. De beurs is op beide dagen van 12.00 uur tot 22.00 uur geopend.

Graag tot ziens op 3 of 4 november!

Energie Challenges Drenthe 2014/2015

Op maandag, 22 juni 2015.

12 juni was dan eindelijk de Finale van de Energy Challenges Drenthe 2014-2015. Bij binnenkomst in de zaal kwam de energie al op je af! Alle scholen kregen een eigen marktkraam die ze mochten inrichten met eigengemaakte spullen. Op deze manier konden ze aan de jury, gasten en aan elkaar laten zien hoe zij campagne hebben gevoerd. En wat hebben de Energizers dit goed gedaan! De kraampjes zagen er ontzettend aantrekkelijk uit, alles kwam voorbij. Van raps tot blikgooien met gloeilampen en van een zelfgemaakt spinnewiel dat energie opwekt tot energie besparende tips. Alle Energizers hebben ontzettend hun best gedaan om deze Finale een spektakel te laten worden! Raynaud Ritsma had de eer om gastspreker te zijn, en samen met zijn band Vangrail bracht hij nog meer energie in deze Finale. Het was een geslaagde Finale!

Voor meer informatie en de nieuwsbrief over dit project klik hier

Asbestdaken verboden in 2024!

Op maandag, 22 juni 2015.

Vanaf 2024 zijn asbestdaken in Nederland verboden. Dit betekent dat eigenaren van gebouwen met asbesthoudende dakbedekking deze voor die tijd moeten verwijderen. De ministerraad heeft hiermee ingestemd, op voorstel van staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur en Milieu). Het verbod beschermt mens en milieu tegen de gezondheidsrisico's die blootstelling aan asbest met zich mee kan brengen. Asbestdaken verweren in de buitenlucht waardoor asbestvezels kunnen vrijkomen. Het inademen daarvan kan schadelijk zijn voor de gezondheid van mensen.

Het verbod beperkt zich tot het asbesthoudend materiaal dat in contact staat met de buitenlucht, bijvoorbeeld in golfplaten en dakleien. Ruim driekwart van deze asbestdaken is te vinden in de agrarische sector.

Eigenaren van asbestdaken zijn zelf verantwoordelijk voor het verwijderen van asbest. Er komt hiervoor per 1 januari 2016 een subsidieregeling. Hiervoor is minimaal €75 miljoen beschikbaar.

Asbest in gebouwen, zoals asbesthoudend dakbeschot of isolatiemateriaal dat onder de dakbedekking zit, wordt niet verboden. Het verwijderen van asbest moet zorgvuldig gebeuren. Er geldt een plicht om gebouwen die zijn gebouwd voor 1994 te inventariseren op asbest, voorafgaand aan een verbouwing of sloop.

Bron: Rijksoverheid

Syplon nodigt u uit op de Bedrijven Contact Dagen Drenthe

Op woensdag, 18 maart 2015.

Op 14 en 15 april wordt in de TT Hall Assen voor de 26ste keer de Bedrijven Contact Dagen Drenthe gehouden. Ook dit jaar is Syplon bouwmanagement & huisvestingsadvies aanwezig.

De beurs telt dit jaar ruim 300 standhouders en presenteert een inspirerend beursprogramma. Oftewel de ideale gelegenheid om zaken te doen, nieuwe mensen en bedrijven te leren kennen en ideeën op te doen.

Onze directeur Alexander Bleker nodigt u van harte uit voor een bezoek aan onze stand (264) en informeert u graag over nieuwbouw, onderhoud & beheer, binnenklimaat en energie.

Zo heeft Syplon zich in het afgelopen jaar bezig gehouden met het uitvoeren van:

 • onderhoudsinspecties voor 200 gebouwen
 • energiediensten voor 175 gebouwen
 • onderhoudsadvies & begeleiding voor 100 gebouwen
 • renovatie-/nieuwbouwadvies & begeleiding voor 20 gebouwen
 • binnenklimaatonderzoek & -verbetering voor 6 gebouwen

De stand vindt u aan het buitenpad nabij het standhoudersrestaurant.

Gratis toegangskaarten kunt u downloaden via de onderstaande link.

http://www.bcdd.nl/relatiekaart/2115/Syplon_bv

Graag tot ziens op 14 of 15 april 2015!

Openingstijden
Dinsdag 14 april van 14.00 - 22.00 uur
Woensdag 15 april van 12.00 - 22.00 uur

Bezoekadres
TT Hall Assen
De Haar 11 Assen

Met Syplon bent u goedkoper uit

De werkzaamheden die Syplon verricht, verdienen zichzelf terug. Door goede voorbereiding en duidelijke communicatie met uitvoerende partijen komt meerwerk niet voor. Van idee tot beheer zorgen wij voor betrouwbare, beheersbare en betaalbare gebouwen!

 • Bouw- en exploitatiekosten worden door ons lager omdat wij de juiste uitvoerende partijen kiezen en aan hun opdracht houden.
 • U betaalt alleen voor wat u krijgt. Wij bewaken dat uitvoerende partijen geen meerwerk in rekening brengen.
 • Wij houden bij het ontwerp rekening met onderhoud en beheer. En met logistieke zaken als parkeer- en laad- en losplekken.
 • Wij geven niet alleen advies maar begeleiden ook de uitvoer van uw bouwprojecten en het onderhoud en beheer van uw gebouw.
 • Wij zijn volledig onafhankelijk. Wij kiezen uitvoerende partijen die passen bij uw wensen en budget.
 • Onze klanten zijn erg trouw. Met sommigen werken wij al vanaf 1987 plezierig samen.
 • U heeft bij ons een vaste contactpersoon. Die volledig op de hoogte is van uw zaken.