Nefit cv-ketels gevaarlijk?

on woensdag, 17 januari 2018.

Op 10 januari 2018 kwam het onderstaande bericht in de media over gevaarlijke Nefit cv-ketels:

Onderzoek (in opdracht van RTL Nieuws) heeft uitgewezen dat de veelgebruikte Nefit Topline-ketels gevaarlijker zijn dan tot nu toe bekend was. Twee onafhankelijke onderzoekers van NEN constateren een verhoogde kans op brand én koolmonoxidevergiftiging. Bepaalde typen Topline-ketels die tussen 2006 en 2009 zijn geproduceerd, hebben een verhoogd risico op brandgevaar en koolmonoxidevergiftiging. Nefit is op de hoogte van het gevaar en het onderzoek. Zij erkennen het verhoogde risico, maar stellen dat dit geen direct gevaar oplevert. ‘De warmtewisselaar van de betreffende toestellen raken eerder defect dan zou mogen worden verwacht. Het onderdeel kan gratis worden vervangen of een nieuwe Nefit-ketel kan tegen een lagere prijs worden aangeschaft’. Aldus Nefit.

Ons advies aan u als gebouweigenaar en gebruiker is om te inventariseren of de bovenstaande cv-ketels aanwezig zijn binnen uw gebouwen. Indien dit zo is, dan is het belangrijk om de juiste maatregelen te treffen. Bij opdrachtgevers waarbij wij het gebouwbeheer verzorgen, hebben wij deze actie reeds lopen.

Mocht u ook gebruik willen maken van onze expertise dan ondersteunen en adviseren wij u hierbij graag. Indien u naar aanleiding van dit bericht vragen heeft, neemt u dan contact met ons op.

Met Syplon bent u goedkoper uit

De werkzaamheden die Syplon verricht, verdienen zichzelf terug. Door goede voorbereiding en duidelijke communicatie met uitvoerende partijen komt meerwerk niet voor. Van idee tot beheer zorgen wij voor betrouwbare, beheersbare en betaalbare gebouwen!

  • Bouw- en exploitatiekosten worden door ons lager omdat wij de juiste uitvoerende partijen kiezen en aan hun opdracht houden.
  • U betaalt alleen voor wat u krijgt. Wij bewaken dat uitvoerende partijen geen meerwerk in rekening brengen.
  • Wij houden bij het ontwerp rekening met onderhoud en beheer. En met logistieke zaken als parkeer- en laad- en losplekken.
  • Wij geven niet alleen advies maar begeleiden ook de uitvoer van uw bouwprojecten en het onderhoud en beheer van uw gebouw.
  • Wij zijn volledig onafhankelijk. Wij kiezen uitvoerende partijen die passen bij uw wensen en budget.
  • Onze klanten zijn erg trouw. Met sommigen werken wij al vanaf 1987 plezierig samen.
  • U heeft bij ons een vaste contactpersoon. Die volledig op de hoogte is van uw zaken.